250gm mentega
180gm gula perang
2 biji kuning telur
300gm tepung gandum
30gm tepung jagung
1/4 sudu teh baking powder
1/4 sudu teh soda bikabonat
100gm coco crunch - kisar halus
50gm chocolate chips halus
Hiasan :
Coco Crunch secukupnya
coklat masakan cair
Cara-cara :
- Ayak tepung, baking powder dan soda bikabonat. Satukan dengan serbuk coco crunch dan chocolate chips. Gaul rata, ketepikan.
- Pukul mentega dan gula perang hingga berkrim. Masukkan telur satu persatu dan putar hingga sebati.
- Masukkan ke dalam adunan tepung, gaul hingga menjadi doh yang lembut. Rehatkan selama 10 minit.
- Ambil doh sebesar ibu jari, gentel bulat dan tekan atasnya dengan coco crunch.
- Bakar pada suhu 150C selama 25 minit atau hingga masak.
- Sejukkan dahulu sebelum dihias dengan coklat masakan cair jika suka.

No comments:
Post a Comment