Thursday, 18 June 2015

BISKUT COCO CRUNCH

Bahan-bahan:

250gm mentega
180gm gula perang
2 biji kuning telur
300gm tepung gandum
30gm tepung jagung
1/4 sudu teh baking powder
1/4 sudu teh soda bikabonat
100gm coco crunch - kisar halus
50gm chocolate chips halus


Hiasan : 

Coco Crunch secukupnya 
coklat masakan cair

Cara-cara :

  • Ayak tepung, baking powder dan soda bikabonat. Satukan dengan serbuk coco crunch dan chocolate chips. Gaul rata, ketepikan.
  • Pukul mentega dan gula perang hingga berkrim. Masukkan telur satu persatu dan putar hingga sebati.
  • Masukkan ke dalam adunan tepung, gaul hingga menjadi doh yang lembut. Rehatkan selama 10 minit.
  • Ambil doh sebesar ibu jari, gentel bulat dan tekan atasnya dengan coco crunch.
  • Bakar pada suhu 150C selama 25 minit atau hingga masak.
  • Sejukkan dahulu sebelum dihias dengan coklat masakan cair jika suka.

No comments:

Post a Comment