250 gm Buttercup/ Margerin D’bake
1 Cawan gula halus
1 ½ cawan tepung biskut (biskut merrie @ cream cream cracker-blend kering)
1 tin susu kecil pekat manis (kalau yg tinggi sket tu ambil ¾ tin)
6 biji telur gred A ( if telur biasa 7 atau 8 biji)
1 tutup esen vanilla
Pewarna hijau dan kuning
5 peket asam manis.
Cara-caranya
- Pukul telur hingga kembang-dalam satu bekas.
- Pukul butter dan gula hingga kembang,kemudian masukkan esen vanilla.-dalam satu bekas lain.
- Kemudian barulah campurkan telur yang telah dipukul kembang dengan butter dan gula yang telah dipukul asing tadi dalam satu bekas.
- Masukkan tepung biskut, kemudian susu dan kacau hingga sebati.
- Asingkan kepada 2 bahagian-satu kuning dan satu hijau.
- Kukus kek selapis demi selapis.

No comments:
Post a Comment